Ontwerp & Advies

Een tuin ontwerpen is altijd maatwerk, waarbij de opdrachtgever centraal staat. Bij het ontwerpen van tuinen hanteer ik twee belangrijke uitgangspunten. Het eerste uitgangspunt is een duidelijke definiëring van de verschillende functies van de tuin. Tijdens een eerste gesprek zal ik samen met u deze functies bepalen. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan ruimte om buiten te kunnen eten of koken, aan speelruimte voor kinderen, aan ruimte voor fietsen en auto’s, enzovoorts. Het andere uitgangspunt is eenvoud in het tuinontwerp. Mijn ontwerpen kenmerken zich door simpele en vaak rechte lijnen die de eerder gedefinieerde ruimten benadrukken. Hierbij zoek ik aansluiting bij de stijl en indeling van uw huis. De groenstructuur van de tuin, die bestaat uit bomen en hagen, vormt altijd een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

Ik ontwerp een duurzame en op de natuur geïnspireerde beplanting voor uw borders. Dat betekent dat ik rekening houd met de omstandigheden van uw tuin en kies voor een combinatie van sterke planten die minimale verzorging nodig hebben. Het resultaat is meestal een mix van heesters, vaste planten, siergrassen en voorjaarsbollen, die elkaar afwisselen in bloei en/of structuur. Hierdoor is er in een border bijna het hele jaar door iets te genieten, ook voor vogels en insecten.     

Een tuin is altijd in verandering en het kan zomaar gebeuren dat u niet meer tevreden bent over de huidige staat. U kunt juist zeer tevreden zijn over uw tuin in de zomer, maar u heeft de wens het bloeiseizoen te verlengen met verwilderingsbollen of u droomt van een Indian summer in de herfst. Ik denk graag met u mee om uw tuin op kleine of grote onderdelen te verbeteren.

Daarnaast kan ik u ook adviseren bij het onderhouden van uw tuin, graag leer ik u observeren of en wanneer ingrijpen nodig is. Ook kan ik u voor het grotere werk begeleiden bij het vinden van een hovenier of boomspecialist.

Tot slot kan ik helpen bij de aankoop van planten, heesters of bomen door u te vergezellen naar een kwekerij.