Karen van Schothorst


Een langjarige passie voor tuinen en een liefde voor tekenen, hebben Karen van Schothorst-Hazewinkel (1973) in 2009 doen besluiten haar financiële carrière op te geven voor een eigen buro in tuinontwerp en advies. Sindsdien heeft Karen veel kennis opgedaan van duurzame beplantingen die een habitat vormen voor kleine zoogdieren, vogels en insecten. Deze gemengde beplantingen met bomen, struiken, grassen, kruidachtigen en verwilderingsbolletjes leveren het hele jaar een mooi beeld op. Onder andere de technieken en ervaringen die Karen heeft opgedaan met een groendak in Noordoost Spanje zonder irrigatie, gebruikt zij nu ook bij haar ontwerpen voor beplantingen op Nederlandse zandgronden. Daarnaast
 neemt zij regelmatig deel aan (internationale) congressen en workshops over naturalistische beplantingen in een stedelijke omgeving. Tot slot houdt Karen lezingen in het land met als titel ‘Terug naar de natuur’ over het waarom, wat en hoe van duurzame naturalistische beplantingen. 

 

Sinds november 2019 – lid van de vakgroep natuurrijke omgeving Wilde Weeldeeen vakvereniging van bedrijven (hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers, etc.) die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving.

Juni 2011 –  level 2 Certificate in Horticulture, uitgegeven door de RHS (Royal Horticultural Society) in het Verenigd Koninkrijk

November 2010 tot maart 2017 – vrijwilliger in de Siertuin van Buitenplaats Gooilust. Sinds 1934 is Gooilust, net als vele andere ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen, in handen van Natuurmonumenten. Al tientallen jaren wordt de Siertuin, die zich bevindt binnen de muren van de vroegere moestuin, onderhouden door een grote groep van vrijwilligers.